• darkblurbg
    Renoveren & verbouwen op basis van vertrouwen

Optimum Bouw Reviews & Beoordelingen van klanten

Optimum Google-reviews

Angela Bartholomew
4 maanden geleden
Service: Dak installeren
Kritiek: Kwaliteit, Professionaliteit
Abdullah Amjad
4 maanden geleden
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit
Geweldige service, bedankt
Service: Keukenverbouwing
Imed M.
4 maanden geleden
wat is je telefoonnummer. Het aangegeven aantal lijkt onjuist.
Mick V.
6 maanden geleden
Services: Algemene bouwTegelwerkVloeren installerenWoningrenovatiesBadkamer verbouwenBinnenshuis schilderenTimmerwerkservicesRenovatieInstallatie van gipswandenSanitairinstallatieKeukenverbouwing
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid
Christiaan Lijsen
een jaar geleden
Rokas Galdikas
een jaar geleden
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit
Ravi Gobardhan
een jaar geleden
Correcte informatie verstrekt
Joost Heggelman
2 jaar geleden
Positief: Professionaliteit
Fijne samenwerking met Optimum, zakelijke voorzieningen geregeld ( water en energie. ).
Andreica Bulican
2 jaar geleden
Cindy Linthout
2 jaar geleden
Verbouwing laten doen door Optimum, wat een geweldig bedrijf. Ze denken met je mee, geven goede adviezen. Super leuk team, harde werkers. Bedankt jongens voor de goede service. Ik weet jullie te vinden voor de volgende klus.
Nathalie Kuiper
3 jaar geleden
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit
Reactie van de eigenaar3 jaar geleden
Dank je wel Nathalie!

Yvonne van Ommeren
3 jaar geleden
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid
Onze badkamer door Optimum laten verbouwen, eigenlijk de hele verbouwing naar wens verlopen er is hard gewerkt om mijn droombadkamer te maken, prettige bijkomstigheid voor ons was de aangewezen materiaalleverancier, aantrekkelijke prijzen en kwaliteit materiaal.
Leonie Dal
3 jaar geleden
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Stiptheid, Waarde
cha deha
3 jaar geleden
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde
We zijn erg blij hoe onze bovenste verdieping is geworden. We hebben een douche laten plaatsen achter een extra muur. Heel praktisch en met moderne kleuren. Ook hebben ze geholpen met schilderen en een nieuwe vloer leggen. De communicatie was duidelijk en prettig, zou het aanraden!
Services: TegelwerkVloeren installerenOpknappenInstallatie van gipswandenSanitairinstallatie
DIVA MakelaarsGoogle 5 stars rated
een maand geleden-
Diverse werkzaamheden laten uitvoeren en uitermate tevreden over de algehele afhandeling!
Wim BlaauwGoogle 5 stars rated
een maand geleden
Positief: Kwaliteit, Responsiviteit
Optimum heeft onze woning in het Statenkwartier in Den Haag gerenoveerd. Alle muren en het houtwerk, 3 badkamers, electra in de keuken, voor- en achtertuin, deuropening dichtgemaakt.
Met Optimum kun je goed zaken doen. Ons huis ziet er prachtig uit en opleverpunten worden echt keurig en snel opgelost. In het hele proces goede communicatie en korte lijnen. Wij zijn zeer tevreden!
Yuri VolkovGoogle 5 stars rated
(Vertaald door Google) Optimum contractors is een betrouwbaar en professioneel bouwbedrijf op het gebied van woningrenovatie. We raden ze zeker aan. Michael bedankt voor het eindeloze geduld en het grandioze resultaat van de renovatie van ons appartement.

(Origineel)
Optimum contractors is a reliable and professional construction company in the field of home renovation. We certainly recommend them. Michael thanks for the endless patience and grandiose result of the renovation of our apartment.
Marion BottermanGoogle 5 stars rated
4 maanden geleden
Mijn appartement uitstekend gerenoveerd door Optimum. Er waren enkele problemen maar die werden prima opgelost door Michael. Ik ben zeer tevreden hoe mijn appartement er nu uitziet. Ik beveel Optimum van harte aan. Dank je wel Michael.
Astrid De KokGoogle 5 stars rated
4 maanden geleden
Michael en zijn team hebben ervoor gezorgd, dat we iedere dag met een lach onder de douche staan.
Binnen de afgesproken termijn is onze badkamer opgeleverd en zijn we erg tevreden met het eindresultaat. Wij bevelen Optimum zeker aan.
Saskia RichardsonGoogle 5 stars rated
5 maanden geleden
(Vertaald door Google) We zijn erg blij met de diensten van Optimum Renovatie.
Het werk werd uitgevoerd volgens zeer hoge professionele normen. Communicatie was uitstekend. De mannen waren punctueel, werkten elke dag extreem hard en toonden echt vakmanschap. Eventuele kleine problemen die zich voordeden, werden snel professioneel en positief behandeld. Al met al zijn we blij met onze twee nieuwe badkamers.

(Origineel)
We are very happy with the services provided by Optimum Renovatie.
The work was carried out to very high professional standards. Communication was excellent. The men were punctual, worked extremely hard each day, and showed real craftmanship. Any small problems that arose were quickly handled professionally and positively. All in all we are delighted with our two new bathrooms.

Mirjam SijbenGoogle 5 stars rated

2 maanden geleden-
(Vertaald door Google) We hebben een goede ervaring met dit bedrijf. Dit was de tweede keer in vijf jaar dat we Optimum hebben ingehuurd voor een grote renovatie. De renovatie zelf verliep soepel en alle afspraken en deadlines werden correct nageleefd. Dus nogmaals, we zijn erg tevreden met de vlotte samenwerking en nog blijer met het eindresultaat.

(Origineel)
We have a good experience with this company. This was the second time in five years that we've hired Optimum for a big renovation. The renovation itself went smoothly and all agreements and deadlines were met properly. So again we're very satisfied with the smooth cooperation and even more happy with the final result.
4 maanden geleden-
Ons appartement is verbouwd en opgeknapt door optimum bouw. Michael heeft met zijn medewerkers goed werk geleverd. Er werd snel actie ondernomen bij (kleine) problemen. Wij zijn tevreden over het eindresultaat. Michael bedankt!
2 maanden geleden-
wat een verademing dit bedrijf, na jarenlang in zee te zijn gegaan met handige kennisjes en andere beunhazen, dit keer voor een professioneel bedrijf gekozen. Kan het iedereen aanraden. duidelijke afspraken gemaakt over het werk, had toch nog wat kleine wensen achteraf met de heer van der Zalm gebeld was allemaal geen probleem. fijne communicatie dit zie je niet overal. Michael bedankt voor de fijne samenwerking. We hebben nu een droomkeuken. Mijn vrouw blij, ik nog blijer. In de toekomst weet ik wie ik ga bellen voor mijn verbouwing.
Met vriendelijke groet,
Peter Zuidwijk

Marjolyn OudakkerGoogle 5 stars rated

This renovation was my 4th in 6 years, and although there is never a renovation totally without stress, this renovation has definitely been the best, least-stressful and to the highest standard. They worked hard, fast, no empty promises or a list of excuses for delays. I managed the project myself without an architect and felt I was fully respected and consulted at every decision. Working in an apartment, it was also very important for me that they were tidy and courteous to neighbors, as I don't want to end up with a lovely apartment and angry neighbors. I would have no hesitation to work with Optimum again.

(Vertaald door Google)
Deze renovatie was mijn 4e in 6 jaar, en hoewel er nooit een renovatie volledig zonder stress is, is deze renovatie absoluut de beste, minst stressvolle en volgens de hoogste standaard geweest. Ze werkten hard, snel, geen loze beloften of een lijst met excuses voor vertragingen. Ik leidde het project zelf zonder een architect en voelde dat ik bij elke beslissing ten volle werd gerespecteerd en geraadpleegd. Omdat ik in een appartement werkte, was het ook erg belangrijk voor mij dat ze netjes en hoffelijk waren voor buren, omdat ik niet wil eindigen met een mooi appartement en boze buren. Ik zou niet aarzelen om opnieuw met Optimum te werken.
Frédérique SmitGoogle 5 stars rated
Superfijne samenwerking met Optimum renovaties. Dit was een totale renovatie van een appartement en bepaalde omstandigheden hielpen niet mee, maar die zijn overwonnen , en het is waanzinnig mooi geworden. Muren glad en mooi gestuct , badkamer strak getegeld. Zijn team bestaat uit uitstekende vaklui die keihard werken en nergens te beroerd voor zijn en ook Michael is altijd bereikbaar voor vragen en advies. Kortom..goede service ook nadat het klaar is en een mooi resultaat. Dank hiervoor!!

El van der Valk Google 5 stars rated
Betekenis van de naam Optimum= ‘Het beste’ en zij gaan niet voor minder (en ik ook niet).
In ruim 3 weken een appartement verbouwen was de vraag (opdracht) en het is ze gelukt! 
Wat ik oa fijn vond was de samenwerking, het lijntje is kort hierdoor voelde je je gehoord en werd, zo mogelijk, ook naar gehandeld.
De persoonlijke aandacht heb ik als prettig ervaren. 
Kortom.. ik ben blij met Optimum en het resultaat.

Vera NoutGoogle 5 stars rated
Geweldige service gehad bij het renoveren van ons huis! Michael en zijn team gaan heel professioneel en zorgvuldig te werk. De communicatie verliep altijd soepel en het eindresultaat is prachtig tot in de kleinste details! Ze hebben goed meegedacht voor oplossingen bij onvoorziene problemen. Zelfs toen na een aantal maanden onze douche een beetje begon te lekken, had Michael binnen een week iemand langs gestuurd om het probleem op te lossen! Helemaal super.
Bas Van der zeeGoogle 5 stars rated
Een geweldige service, voor vragen heb ik altijd kunnen bellen en heeft optimum renovaties mij met een vertrouwd gevoel achtergelaten. Af en toe heb ik wat aanwijzingen gegeven over hoe ik het toch anders wilde hebben. Maar na een paar lange maanden heb ik een prachtig resultaat geleverd gekregen! Bedankt optimum en ik ben heel blij dat ik jullie heb gekozen voor het renoveren van mijn huis. In de toekomst als het blijkt dat ik weer wat wil laten doen zal ik zeker weer met jullie contact op nemen!

Wil KorvingGoogle 5 stars rated
Ons appartement is door goede stucadoors onder handen genomen. Electriciteit en waterleidingen zijn door vakmensen vernieuwd! Michael zocht overal een oplossing voor en heeft ons goede tips gegeven. Wij zijn erg tevreden over t resultaat.
Daniel HaritovGoogle 5 stars rated
Het werk bevindt zich op een zeer hoog niveau. Optimum the best!!! 👏
Bianca BorsboomGoogle 5 stars rated
Heb de verbouwing als zeer positief ervaren. Juiste prijs-kwaliteitverhouding en goede vakmanschap.
Benjamin Clarke
I have had an excellent business relationship with Optimum for a few years now.

My experience:
Great expertise .
They make the costumer feel like king.
Clear, transparent pricing.
Martijn
Optimum heeft mij gevraagd een recensie te geven naar aanleiding van de werkzaamheden die zij hebben verricht in onze woning. Wij hadden vijf bouwbedrijven/aannemers geselecteerd om in onze nieuwe woning een offerte uit te brengen voor de renovatie van de bestaande badkamer en verbouwing van de zolder tot twee nieuwe slaapkamers. De prijzen liepen behoorlijk uiteen, waarbij Optimum de één na voordeligste offerte uitbracht. De transparantie qua kosten, uitgewerkte planning van dag tot dag en referenties op het internet hebben echter uiteindelijk de doorslag gegeven met dit bedrijf in zee te gaan. De verbouwing van de badkamer en de zolder zou in twee weken afgerond zijn. Vier man heeft van maandag tot en met zaterdag gewerkt. 2 a 3 op zolder en 1 a 2 in de badkamer. De werklui waren uiterst beleefd en ik moest ze bijna dwingen om even te rusten en een bak koffie te drinken. Het duurde uiteindelijk één dag langer dan in de planning was opgenomen, doordat de designradiator verkeerd geleverd was en opnieuw besteld moest worden en omdat er een probleem was met een dimmer op zolder. Communicatie met eigenaar Michael, die dagelijks langskwam om de vorderingen te bekijken, verliep zeer soepel. Na een telefoontje is een van de mannen teruggekomen en heeft zonder bijkomende kosten de radiator gemonteerd en het probleem met de dimmer opgelost. Ondanks dat er een hoop stof en rommel ontstond door de verbouwing is alles brandschoon opgeleverd de laatste dag. Mochten wij ooit nog een keer gaan verbouwen dan zullen wij zeker deze partij weer benaderen.
Marco Bouwmeester 
Onze 'eigen' aannemer had ons lelijk laten zitten, met gesloopte badkamer en al. Via via bij Optimum terechtgekomen. Ondanks dat ze vol zaten, heeft de eigenaar alle zeilen bijgezet om mee te denken aan een oplossing op korte termijn. Nog dezelfde week heeft hij mij uit de brand kunnen helpen. Mijn complimenten aan Mike en zijn team voor de klantvriendelijkheid en het grandioze eindresultaat!
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4.5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Jan Linthout
Wij hebben de verbouwing aan onze woning laten uitvoeren door Optimum. Nieuwe badkamer, keuken, verbouwing van de zolder en nieuwe kozijnen aan de achterzijde van onze woning. Kosten noch moeite werden gespaard door Michael en zijn mannen om aan onze wensen te voldoen. Wij zijn uiterst content met het resultaat.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Joop Boting
Jongens van dit bedrijf zijn echte vaklui en keiharde werkers. Twee man hebben afgelopen weekend in twee en een halve week mijn hele huis gestuukt. Resultaat is superstrak en ook nog een mooie prijs.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Fam. Oosterveer
Onze nieuwbouwwoning werd vorige zomer casco opgeleverd. Ruim van tevoren zijn we op zoek gegaan naar aannemers die gespecialiseerd waren mbt het plaatsen van keukens, badkamers en schilder-/stuckwerkzaamheden. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op Optimum uit Zoetermeer. Deels op basis van recensies op het internet en ondanks dat zijn offerte niet voordeligste was, hadden wij bij eigenaar Micheal veruit het beste gevoel. Hij was niet 'pusherig', nam alle tijd en formuleerde helder wat de mogelijkheden waren. Hij wist onze wensen direct om te zetten in een plan van aanpak en visueel te maken met een tekening. De doorslag gaf dat hij als één van de weinigen heldere prijsafspraken maakte en niet vooraf om een grote aanbetaling, dan wel vroeg om alle kosten van de te gebruiken bouwmaterialen vooraf te betalen. Daar sprak vertrouwen uit. Je merkt aan alles dat Micheal en zijn mannen de klappen van de zweep kennen. Het eindresultaat van met name de badkamer was eigenlijk nog mooier dan waar wij op gehoopt hadden. Een tweetal kleine opleverpunten werden de eerst volgende dag direct in orde gemaakt. Enige minpunt was dat na een paar weken duidelijk leek te worden dat de planning qua opleverdatum niet gehaald zou gaan worden. Dat was zeker een moment van stress, omdat de verhuizing al gepland stond. Ongevraagd hebben Micheal en zijn mannen de laatste twee weken in het weekend had doorgewerkt, waardoor alle werkzaamheden één dag voor de verhuizers kwamen alsnog afgerond waren. Mochten we in de toekomst nog eens willen gaan verbouwen, dan gaan zeker weer met Optimum in zee!
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Rickson
Wij hebben de verbouwing aan onze woning laten uitvoeren door Optimum. Nieuwe badkamer, keuken, verbouwing van de zolder en nieuwe kozijnen aan de achterzijde van onze woning. Kosten noch moeite werden gespaard door Michael en zijn mannen om aan onze wensen te voldoen. Wij zijn uiterst content met het resultaat.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4.5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Wessels
Optimum bouw heeft een grote verbouwing bij ons uitgevoerd, waaronder het vervangen van de oude kozijnen voor dubbelglas kunstof kozijnen. Geen minpunten kunnen ontdekken, gemaakte afspraken werden nauwgezet nagekomen. Al die gasten waren uiterst beleefd en keiharde werkers. Dikke pluim voor dit bedrijf.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4.5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Diana Kaanders
Uitstekende service en kwaliteit. Alles voor een nette prijs gedaan binnen 3 weken.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
James Hawkins
Michael did an excellent job with creating a new bathroom in our flat.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4.0/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Chung
As an investor in real estate, I have been doing business with Optimum for years.
Owner Michael is passionate and actively involved in the whole range, from sketch to the completion of the project.
Few words: Professional, reliable at a competetive price level.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4.5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Lex van den Berg
In vier weken tijd is onze badkamer en keuken schitterend gerenoveerd door Optimum.
Speciale dank aan eigenaar Michael, die altijd voor ons klaarstond om ons te voorzien van goed advies.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
K. Borgdorff
Betrouwbare partij als het gaat om bedrijfsmatig vastgoedonderhoud. 
Scherpe prijsstelling en vrijwel direct inzetbaar.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4.5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Jan
Ik heb een goede ervaring met Optimum. Zij hebben de badkamer, keuken en zolder verbouwd en kozijnen vervangen. Soms was het een beetje moeilijk qua communicatie, maar verder hele nette gaste die hun vak goed verstaan.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4.0/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Marcel Both
OPTIMUM kan ik iedereen aanbevelen, heldere communicatie, afspraken worden nagekomen scherpe prijsstelling maar bovenal vaklui!
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Anna Eenink Romanenkova
Bedrijf werkt professioneel, goede service!!!
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Mariska Akkerman
Ik heb Optimum ervaren als een prettig bedrijf, met vaklui die hun werk verstaan.
Mochten we in de toekomst nog een keer willen gaan verbouwen, dan weten wij jou te vinden Micheal!
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Janos Lulski
Op aanraden van een collega bij aannemer Optimum terechtgekomen. Verbouwing verliep volgens planning zoals besproken bij het offertegesprek. Onvoorziene problemen werden helder in kaart gebracht en kosteloos opgelost. Niet al het personeel spreekt (goed) Nederlands, maar stuk voor stuk vaklui zonder een '9 tot 5' mentaliteit. Last but not least: Good value for money.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Natasja Willemsen
Optimum heeft voor ons de zolder gestuct en netjes afgewerkt met plinten. Ben zeer tevreden met het resultaat!!! Nu allemaal strakke wanden ipv platen met latjes die er eerst zaten. Mijn dochter is super blij met haar nieuwe kamer!!
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Sander Cam
Super bedrijf
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 4/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Jac Marsman
Bij vrienden van ons aan het werk geweest, zeer goede afwerking, keurig personeel. Absolute vakmensen en bovenal een zeer scherpe prijsstelling. Aanrader !!
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 
Anne-Marie
Super betrouwbaar en netjes.
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja 

Tino van D.
Top bedrijf uitstekende kwalieteit netemensen werken keurig
Score voor Aannemers- en Bouwbedrijf Optimum: 5/
Zou u dit bedrijf aanbevelen? Ja