• darkblurbg
    Renoveren & verbouwen op basis van vertrouwen

Renovatie versus Verbouwing

Renovaties en verbouwingen worden dikwijls in één adem genoemd. Zeker, de term verbouwen en renoveren hebben zeker raakvlakken en lopen zelfs regelmatig in elkaar over. Toch worden ze in de de bouw- en aannemerswereld als twee verschillende disciplines gezien. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een verbouwing en een renovatie?

Wat betekent renovatie of renoveren?

Renovatie of renoveren is herstellen en wanneer nodig gedeeltelijk vernieuwen van een bestaand pand, waardoor het weer bruikbaar wordt naar de huidige maatstaven en normen.
In de bouwwereld betekent dit bijvoorbeeld onder andere: het opnieuw schilderen, vloeren vervangen, stucwerkzaamheden of het vervangen van tegels in de badkamer of keuken.
Het oorspronkelijke ontwerp wordt dus niet drastisch gewijzigd, maar wordt bijgewerkt naar een nieuwe standaard. Of beter gezegd: gemoderniseerd.

Wat betekent verbouwing of verbouwen?

Een verbouwing is een bouwkundige wijziging aan een bestaande woning of bedrijfspand. Dit kan een uitbreiding zijn, bijvoorbeeld een dakopbouw, maar kan ook een gewijzigde indeling betreffen. Zo is aanbouw aan een huis bouwen een verbouwing, maar bijvoorbeeld ook het verplaatsen van een badkamer of het verwijderen van een draagmuur verstaan we onder verbouwen.

Bijkomend voordeel van verbouwen en renoveren

De renovatie van een kamer in uw woning, met name een keuken of een badkamer, maakt niet alleen de ruimte aantrekkelijker, maar voegt tevens waarde toe aan uw huis of appartement. Als u bijvoorbeeld uw huis in de nabije toekomst wilt verkopen, voegt een vakkundige verbouwing of renovatie gegarandeerd waarde toe aan uw investering.

Wilt u weten wat een verbouwing of renovatie voor de waarde van uw woning kan betekenen?Neem dan contact op met de vastgoedspecialisten van Optimum Aannemers.   Kies bestand...